Přihlásit se | Registrace

Solmukohta, Helsinki (Finsko)

Motivační obrázek Solmukohta

Stručné informace

Solmukohta (známá i jako Knutepunkt, Knutpunkt nebo Knudepunkt, podle toho, jestli je země konání Norsko, Švédsko nebo Dánsko) je každoroční skandinávské setkání se zaměřením na hraní rolí naživo.

Z původní formy místního setkání se Solmukohta vypracovala na hlavní dějiště spolupráce mezi severskými hráči rolových her. Panelové diskuze, přednášky a dílny jsou zlatým dolem pro hledání nových myšlenek o hrách a organizování her a živnou půdou pro oživení starších myšlenek o těchto tématech. Je překvapivé, kolik starších myšlenek jedné herní skupiny může být inovativních pro jiná uskupení.

Solmukohta není pouze o debatách a seminářích. Jde o možnost potkat zajímavé lidi a vzájemně sdílet společné myšlenky a vize. Jde o společnou zábavu a nalezení inspirace. Součástí setkání je i „A Week in Finland„ – týdenní program před samotnou akcí naplněný larpy, exkurzemi a atraktivními večírky.

V poslední době celá událost výrazně rozšiřuje své hranice. Krom hlavních severských zemí jsme v posledních letech mohli potkat i účastníky z USA, Německa, Francie, Itálie, Izraele, Ruska a Česka. Organizátoři budou rádi, když tento trend bude pokračovat – širší obzory přinesou více myšlenek a lepší vhled na herní scény v rozdílných kulturách.

Takže bez ohledu na zemi původu, bez ohledu na to jestli jste dlouholetý herní nadšenec nebo nováček na scéně larpů, buďte vítáni!

Pojeďte s českou výpravou

Pro letošní ročník má tu čest být národním koordinátorem pro Česko organizace Court of Moravia, o.s. a bližší informace o letošní české výpravě získáte přímo na jejich stránkách.

Bližší podrobnosti najdete na stránce Court of Moravia.

2 komentářů k příspěvku “Solmukohta, Helsinki (Finsko)”

  1. Místa na Solmukohtu jsou plná. Lze se již přihlásit pouze do náhradnického seznamu. Z Česka dle všeho pojedou tři účastníci a ze Slovenska dva.

    Pokud se nedostanete, tak nemusíte zoufat, z celé akce určitě napíšeme reportáž.

  2. Beta verze programu pro Solmukohtu byla uvolněna a je na webu. Pokud tedy máte zájem alespoň nahlédnout, o čem letošní Solmukohta bude doopravdy, tak máte jedinečnou příležitost na stránkách akce.

Zanechte komentář

Nejčastější štítky

Archivy