Přihlásit se | Registrace

Potkancon 2010

Pečeť Potkanconu

Zajímáš se o larpy, deskové hry, fantasy a další podobnou zábavu? Chceš příjemně strávit svůj volný čas a poznat nové přátele se stejnými zájmy? Pak tě určitě zaujme Potkancon, setkání lidí zajímajících se o fantastiku, hry a larpy nejen z Východních Čech.

Potkancon se konal poprvé minulé léto a protože se jednalo o akci velice úspěšnou, rozhodli se organizátoři na četné žádosti účastníků uspořádat další ročník. Akce se odehraje ve Východních Čechách v malebném městečku jménem Potštejn o prvním prázdninovém víkendu, 2.–5. července 2010.

A na co se můžete těšit?

Program

Letošní Potkancon vám nabízí stejně jako minulý rok dvě hlavní programové linie:

  • Linie SOFT je určena pro ty, kteří si chtějí odpočinout, nedělat nic aktivního, ale přesto se bavit. V rámci této line se dá očekávat nejen koupání, promítání, přednášky, hraní deskových her (volné i turnajové), literatura, komiksy, DDR či Sing Star.
  • Linie HARD je určena pro ty, kteří chtějí být akční, hýbat se a zažít něco náročnějšího. V rámci této linie se dá očekávat hraní RPG, larpů, akčních her, turnajů v deskových hrách, dřevárnický turnaj či workshopy (rukodělný, filmový, šermířský, hudební, kejklířský, apod.).

Pro čtenáře na tomto serveru je jistě nejatraktivnější možnost zahrát si LARP. Nabídka Potkanconu je v tomto směru velice pestrá, je zde k dispozici osm her v několika bězích:

  1. Bůh, s. r. o. je komorní larp pro čtyři dvojice hráčů, kteří zavítají na přísně utajené výběrové řízení na firmu. Ta se bude spolupodílet na stvoření nového boha v rámci projektu Bůh s.r.o.
  2. Mirtinu Kovos je komorní larp pro devět hráčů z prostředí velitelského stanu středověké bitvy. Každý z hráčů přispívá svými jednotkami do bitvy, kterou hráči vedou proti druhé straně představované organizátory. Přestože taktika tvoří nedílnou součást hry, je kladen i důraz na vzájemné vztahy a konflikty mezi jednotlivými postavami.
  3. H.R.A. je hra v ulicích města pro všechny, kdo chtějí akci. Jeden hráč, jedna zbraň, jedno město. Kdo z vás uspěje ve hře o život? Jen jeden může přežít…
  4. Kladivo na čarodějnice je komorní larp pro osm hráčů ve složitém nábožensko-politickém konfliktu. Manželka krále Jiřího z Poděbrad byla obviněna z čarodějnictví. Staňte se členy inkviziční rady, která má tento  proces soudit.
  5. Šachová bitva Máte rádi šachy? Máte rádi dřevárnické bitvy? Máte rádi obojí? Tak to jste na správném místě. Můžete se těšit na exkluzivní šachovou bitvu naživo! Nemusíte se bát, že budete někde hodinu stát, než se budete moci pohnout o jedno políčko. Pravidla budou taková, abyste si užili napínavou a akční hru! Tak neváhej a přijď dát soupeři šach mat s mečem v ruce!
  6. World War I je zjednodušeně řečeno simulací první světové války. Hraje se v šesti týmech, které reprezentují hlavní evropské mocnosti v roce 1914, s různými scénáři.  Ve skutečnosti však není tato simulace o první světové válce… Hru zveřejnil jako studijní materiál Chaim Kaufmann, který vyučuje mezinárodní vztahy a mezinárodní bezpečnost na americké Lehigh University.
  7. Just a Dream je komorní larp pro devět hráčů, na který se nemusíte nijak připravovat. Nevíte totiž, kdo jste. Nevíte ani, kde jste. Vlastně ani kdy jste. Možná to budete chtít vědět. Možná to budete muset zjistit. Dřív než bude pozdě…
  8. Potštejn
  9. Mindbox Už jste se někdy probudili a nevěděli, co je skutečnost a co sen? A co kdybyste se nemohli probudit? Poznali byste, co je sen? A co vaše já? Jak poznáte hranici, co jste ještě vy a kde začíná už někdo jiný? Co všechno se musí změnit? Ptáte se někdy jako my? Chcete se na vlastní kůži dozvědět víc? Pak přijďte na tento komorní larp pro pět hráčů.

Nejenom hrou je člověk živ, a tak bude připravena venkovní čajovna na dlouhé klidné rozhovory, bude možné vyrazit na kopec na hrad, kde se konají šermířská vystoupení, posedět a popít v blízkých hospodách nebo se prostě jen toulat po místních listnatých lesích.

Další informace

Samozřejmě se nabízí mnohem více aktivit, než je možné zde popsat, proto pokud vás Potkancon zaujal, podívejte na jeho webové stránky, kde se dočtete více. Věříme, že každý, kdo přijede, zde něco zajímavého najde a stráví příjemně svůj čas. Pokud máte rádi tento druh zábavy a chcete se pobavit, určitě přijeďte. Třeba poznáte nové lidi, kteří žijí v sousedním městě a ani o nich nevíte.

Přihlásit na Potkancon se můžete zde.

Zanechte komentář

Nejčastější štítky

Archivy