Přihlásit se | Registrace

Larpové scénáře volně k dispozici

768536

Přestože je larp poměrně mladé médium, vzniklo jich za těch pár desítek let nepřeberné množství. Některé larpy se odehrály jen jednou. Některé konceptuální kusy dokonce zůstaly jen na papíře a v hlavách tvůrců. A pak jsou tu takové hry, které se dočkaly mnoha uvedení. A některé larpy, ke kterým existují notičky, instrukce, materiály pro uvedení, larpové scénáře (říkejte tomu jak chcete), žijí svým životem i dlouho poté, co je jejich autor uvádět přestal.

Nabízí se zde zajímavé otázky: Jak velký vliv má uvedení na výslednou podobu hry? Existuje něco jako larpová interpretace? Může být literární prototext samostatným dílem? Nechám tyto otázky pro tentokrát stranou a přejdu k věci. Společně s Jakubem Balharem a Martinem Buchtíkem jsme dali dohromady seznam odkazů na konkrétní hry i na různé zdroje, které obsahují larpové scénáře. Doufám, že vás nějaká hra zaujme, odehrajete ji a dáte vědět, jak se vám uvedení povedlo.

Než budete hru uvádět, nezapomeňte se podívat na licenci. Pokud víte ještě o dalších hrách, napište mi do komentářů a já ji rád do seznamu doplním.

Larpové scénáře v češtině nebo slovenštině

Jedná se o hry v češtině a slovenštině a to jak původní, tak přeložené. V seznamu jsou pouze hry, ke kterým jsou materiály volně na internetu. K některým dalším hrám se můžete dostat, když oslovíte přímo autora nebo překladatele.

Larpové scénáře v angličtině

V angličtině existuje larpových scénářů obrovské množství. Nebudu je zde proto jednotlivě vypisovat, ale uvedu pouze odkazy na různé rozcestníky.

Mezi další zdroje larpových scénářů patří například weby Interactiv dramas Chamber games nebo Larpschool. Hry z těchto webů jsou již z velké části obsaženy na odkazech výše, najdou se tam ale i další larpy.

Užijte si uvádění, hraní i bádání. A jestli víte o další hrách, napište do komentářů!

 

3 komentářů k příspěvku “Larpové scénáře volně k dispozici”

  1. Neuvažuješ o aktualizácií tohoto článku? Pokiaľ viem, nejaké ďalšie larpy pribudli ;)
    Pre mňa je táto stránka vždy super rozcestník!

  2. Existuje mamutí polská databáze larpů v mnoha různých jazycích. Hry jsou tam roztřízené podle délky, témat, počtu hráčů a tak dále. Kromě her z odkazů ve článku obsahuje i spoustu dalších… a nový přibývají:

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1dQ7LQq3e4ODXdW_gNiYlYyDirjJv9wW-15axdF0jPKw/edit?fbclid=IwAR2o5F7EFeI3Lwe_NrrMGR5enQCtxYl8nm1Pqu00Q1k4agL9p-DAVgGb4Uw#gid=0

  3. […] Larpové scénáře volně k dispozici […]

Zanechte komentář

Nejčastější štítky

Archivy