Přihlásit se | Registrace

Vyprávění o věcech, které všichni dobře známe, ale nemůžeme si na ně vzpomenout

Myslíte si, že svůj svět znáte dokonale? Že jste svými vlastními pány a máte pod kontrolou jak sebe, tak své okolí? Jak velký je Váš omyl! Podíváte-li se totiž pozorněji, spatříte, jak od Vašich končetin a hlav vedou drobné, sotva postřehnutelné drátky, ztrácející se kdesi ve výši a jak za ně kdosi tahá. Kdosi neznámý, tajemný, nepostřehnutelný. Nazvěme ho třeba Stínem.

Stínem starším, než si vůbec dokážeme představit. Stínem, jaký viděli už naši prapředkové v jeskyních. Stínem v nás – jakýmsi ztělesněním archetypu, ovládajícím Váš život.

A právě archetypy jsou to, o co jde. Desítky a stovky jich spolu denně vedou tajné války o lidské duše. Handrkují se a bojují, politikaří a pomlouvají, vrážejí dýky do zad, milují a nenávidí. Všechno jen proto, že chtějí vládnout. Nenasytná monstra lačnící po moci a po víře ve vlastní ideály, neohlížející se okolo sebe, zběsile porážející všechno, co jim stojí v cestě. Pokud možno v rukavičkách.

Účastníte-li se našeho larpu, pak vězte, že právě takové monstrum – Stín, posedne Vaši duši. Stanete se avatarem archetypálního principu a budete bojovat do posledního dechu, neboť volba představeného všech archetypů se blíží a Vy na ni dostanete zálusk. Věřte mi, že vítěz bere vše!

Zapomenuté příběhy

Místo konání: Hradec Králové
Datum konání: 5. – 6. 7. 2008

Zapomenuté příběhy budou dvoudenní sociálně-politický larp ze současného světa pro 60 hráčů, připravený organizační skupinou Shadows of HK. Vaše postavy budou lidmi, jejichž duše posedlo chapadlo některého z archetypů (např. Matky, Alchymisty, Ekonoma). Celá hra bude koncipována jako boj o moc a o větší šance na zvolení – vrcholem larpu totiž bude závěrečná volba toho, kdo na nejbližší časy ovládne chod dějin. Pokud nejste příliš politické typy a preferujete spíše dramatické hraní rolí, můžete se hry účastnit jako jedna z mytologických bytostí z lidského podvědomí (např. satyr, víla, upír).

Nové směry

Čím bude náš larp nový? V první řadě tím, že jeho financování půjde od nezávislých zdrojů, nikoli jen od hráčů. Regionální klub Mladých konzervativců získal nemalé dotace od města Hradec Králové a my tak můžeme výrazně zvednout úroveň akce například pronajatými salonky ve vybraných lokalitách, tiskem příruček ke hře v knižní podobě atd. Pro podporu rozvoje podobného trendu financování i u jiných organizátorských skupin budeme mít pro zájemce na toto téma připraven seminář.

A inovace v oblasti hraní? Chceme otestovat univerzální systém schopností založený na rolové interakci postav. Systém, který jednoduše a efektivně vyřeší jak souboj, tak používání speciálních dovedností bez nutnosti pobíhání, pokřikování a simulace souboje dřevěnými zbraněmi. Podrobnější popis systému naleznete na stránkách akce v nejbližších dnech.

Zaujala-li Vás naše akce, podívejte se na její stránky.

3 komentářů k příspěvku “Vyprávění o věcech, které všichni dobře známe, ale nemůžeme si na ně vzpomenout”

  1. Na stránkách akce se již nachází drtivá většina podstatných informací o herním světě, stylu hry, pravidlech i možnostech přihlášení. Pokud jste tedy zvažovali možnou účast a čekali jste na kompletní informace, máte možnost si je přečíst.

  2. Organizátoři z důvodu nedostatku zaregistrovaných hráčů v plánovaném termínu přesunuli tuto akci na 6. – 7. září. V tuto chvíli jsou pozastaveny registrace, ale již brzy bude možné se na hru znovu přihlásit.

  3. Od Kvííík,

    Registrace znovu běží, tak neváhejte a pište!!!

Zanechte komentář

Nejčastější štítky

Archivy